Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

Telefon de urgență pentru situații excepționale
0049 (0) 17645813159
disponibil 24/7
(accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție)
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţile Ambasadei

27/03/2020 | Noutăți

Organizarea curselor charter excepționale pentru repatrierea cetățenilor moldoveni din Germania

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova va organiza în următoarele săptămâni curse charter excepționale pentru repatrierea cetățenilor moldoveni.

Persoanele interesate urmează să completeze chestionarul de repatriere:

...Read more

25/03/2020 | Noutăți

ANUNȚ IMPORTANT !!

Pentru situațiile care reclamă o confirmare suplimentară cu privire la blocajele actuale de călătorie, vă rugăm să descărcați o comunicare oficială emisă de Ambasada RM din Berlin pentru a fi prezentată la cererea autorităților pentru străini din Germania.

REITERĂM: Autoritățile germane...Read more

20/03/2020 | Noutăți

Ai întrebări legate de situația ta în Germania? Informează-te aici!

După instalarea stării de urgență în legătură cu pandemia COVID-19, posibilități de a părăsi sau tranzita Germania la ora actuală nu există.

Prin urmare, e bine să știi:

1. Până la revocarea...Read more

19/03/2020 | Noutăți

Anunț pentru cetățenii moldoveni blocați în Danemarca!

În condițiile actuale de forță majoră, care a condus la instalarea regimului de control la frontieră și suspendarea programului de lucru cu cetățenii, autoritățile daneze au luat decizia de a tolera încălcarea regimului legal de ședere pentru persoanele aflate în dificultatea de a părăsi țara și a căror ședere peste limita admisă de legislația...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

31/03/20 | Comunicate de presa

31 martie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

31/03/20 | Comunicate de presa

31 martie 2020, Chişinău - Dezvoltarea cooperării bilaterale pe dimensiunile politică, economică și socială au fost discutate de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea cu Șeicul Mohammed bin Abdurahman al Thani, Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe al Statului Qatar.

31/03/20 | Comunicate de presa
31 martie 2020, Chişinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a avut o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Abdullah bin Zayed al Nahyan, în cadrul căreia au fost abordate subiecte actuale legate de consolidarea dialogului politico-diplomatic, rela
31/03/20 | Comunicate de presa

31 martie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea a avut o convorbire telefonică cu omologul georgian David Zalkaliani, în cadrul căreia cei doi oficiali au trecut în revistă subiectele actuale și prioritățile agendei bilaterale.  

31/03/20 | Comunicate de presa

31 martie 2020, Chișinău - Decizia Comisiei Europene, anunțată de comisarul Olivér Várhelyi, de a sprijini eforturile țărilor Parteneriatului Estic în combaterea pandemiei Covid-19 prin realocar