Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

În atenţia conaţionalilor moldoveni cu drept de vot!

Publicat:Fri, 14/08/2020 - 17:59

În contextul organizării alegerilor prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie 2020 peste hotarele ţării, Comisia Electorală Centrală aduce la cunoştinţă că toţi cetăţenii cu drept de vot, care în ziua scrutinului se vor afla în străinătate, au posibilitate să se înregistreze în prealabil.

Înregistrarea prealabilă reprezintă o procedură benevolă şi poate fi efectuată prin intermediul paginii web oficiale https://inregistrare.cec.md/ sau prin cerere scrisă (anexat), individuală sau în grup, depusă la Comisia Electorală Centrală.

Scopul urmărit este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor, lucru care va ajuta la constituirea secţiilor de vot suplimentare, urmând a determina concomitent numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de vot respective.

Înregistrarea prealabilă nu este obligatorie. Cetăţenii care în ziua alegerilor se vor afla peste hotarele țării îşi pot exercita dreptul la vot prezentându-se la orice secţie de votare constituită în afara ţării fără înregistrare prealabilă. Cererile de înregistrare prealabilă pot fi adresate electronic CEC la adresa de e-mail info@cec.md, sau prin fax la nr.: +373 22 234 047, nu mai târziu de 45 de zile înainte de ziua alegerilor / ziua primului tur de scrutin în cazul alegerilor prezidențiale.