Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

Acreditarea domnului Aureliu Ciocoi în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania

Publicat:Fri, 08/04/2022 - 13:14

La 7 aprilie 2022, dl Aureliu Ciocoi a prezentat Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Palatul Bellevue din Berlin.

În cadrul audienței oferite de Președintele Steinmeier noului Ambasador al Republicii Moldova la Berlin, A. Ciocoi a evidențiat nivelul foarte bun al relațiilor dintre Republica Moldova și Germania şi a reafirmat intenția pentru consolidarea raporturilor bilaterale pe dimensiunea politică, economică și integrării europene. Bunele relații dintre cele două țări sunt evidențiate și de miile de cetățeni moldoveni care locuiesc  în prezent în Germania, contribuind la dezvoltarea legăturilor cultural-umanitare și a economiei societății gazdă.

Totodată, Ambasadorul Republicii Moldova a exprimat aprecieri înalte Șefului statului acreditar pentru sprijinul Germaniei oferit Republicii Moldova în eforturile de modernizare a economiei, realizare a reformelor și consolidarea rezilienței din perspectiva provocărilor actuale.

În cadrul discuțiilor, a fost efectuat un amplu schimb de opinii în raport cu situația actuală din regiunea Europei de Est, accentul fiind pus pe susținerea eforturilor Republicii Moldova în gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina. În aceeași ordine de idei, Președintele F-W. Steinmeier a subliniat faptul că țara noastră se află în atenția autorităților germane, fiind depuse eforturi substanțiale pentru a susține Republica Moldova în depășirea crizelor cu care se confruntă și asigurarea avansării continue a parcursului european al țării noastre.

Președintele federal al Germaniei a transmis sincere salutări Președintei Republicii Moldova, amintindu-și cu multă căldură de discuțiile purtate în cadrul recentei lui vizite oficiale în țara noastră.