Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

Alegerile parlamentare şi Referendumul Republican Consultativ din 24 februarie 2019!

Publicat:Thu, 07/02/2019 - 14:28

Ambasada reaminteşte că pe 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare şi Referendumul Republican Consultativ.

 

Cetăţenii Republicii Moldova domiciliaţi temporar sau permanent pe teritoriul Germaniei, cât și cei care se vor afla în Germania în ziua alegerilor, indiferent de faptul dacă s-au înregistrat prealabil pe pagina inregistrare.cec.md, îşi pot exercita dreptul la vot în una din secțiile de votare deschise pe teritoriul Germaniei, între orele 07:00 şi 21:00 (ora locală), şi anume:

 

1. în or. Berlin (sediul Ambasadei, adresa: Gotlandstraße 16, 10439, Berlin);

2. în or. Frankfurt pe Main (sediul Consulatului General, adresa: Marbachweg 348, 60320 Frankfurt am Main).

 

Chiar dacă vă aflaţi pe teritoriul Germaniei, dar geografic vă sunt mai aproape alte secţii de votare deschise în ţările vecine, sunteţi în drept să vă exercitaţi dreptul la vot în secţiile respective, cu condiţia că nu aţi votat în altă parte.

 

Actele în baza cărora poate fi exercitat dreptul la vot sunt:

1. Paşaportul valabil al cetăţeanului Republicii Moldova;

2. Livretul de marinar.

 

Atenţie !

 

Nu se permite votarea în baza buletinului de identitate şi nici în baza paşaportului expirat, motiv pentru care, rugăm să verificaţi valabilitatea actelor înainte de a merge la votare!

 

Nu se permite votarea în mai multe secţii de votare!

 

Pentru informaţii suplimentare privind scrutinul electoral din 24 februarie 2019, secţiile de votare deschise, puteţi accesa paginile: www.cec.md, www.alegator.md, www.voteaza.md. Pentru alte detalii legate de scrutin, puteţi contacta Ambasada la email-ul konsulat@botschaft-moldau.de sau la numărul de telefon: +49 30 28 352 37, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 13:30 – 15:30.