Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

Ambasadorul Republicii Moldova în RFG Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Johannes Schraps, deputat în Bundestag din partea Partidului Social-Democrat, coraportor pentru Parteneriatul Estic.

Publicat:Wed, 17/11/2021 - 15:47

Miercuri, 17 noiembrie a.c., Ambasadorul Republicii Moldova în RFG Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Johannes Schraps, deputat în Bundestag din partea Partidului Social-Democrat, coraportor pentru Parteneriatul Estic.

Discuția a avut în centrul atenției interesul Germaniei pentru dezvoltarea și aprofundarea cooperării pe partea Parteneriatului Estic. Parlamentarul s-a arătat optimist în legătură cu Summitul PaE din decembrie a.c. și deschis pentru exploatarea și diversificarea potențialului pe care PaE, dar și țara noastră, în mod special, îl reprezintă. Deputatul a dat asigurări că, în virtutea responsabilităților sale, va încuraja inițiative și proiecte orientate dezvoltării parteneriatului și a acceptat cu plăcerea propunerea să efectueze o vizită în Republica Moldova în 2022.

Interlocutorii au convenit să păstreze un contact permanent, implicit pe partea Forumului Germano-Moldav, unde parlamentarul are calitatea de membru al prezidiului.