Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

Anunț important!

Publicat:Thu, 17/02/2022 - 11:18

Camera superioară a parlamentului german (Bundesratul) a aprobat recent o serie de amendamente legislative, cuprinzând conversiunea permiselor de conducere moldovenești pe teritoriul Germaniei. 

Potrivit modificărilor, titularii permiselor de conducere moldovenești vor fi exonerați de examenul teoretic și de taxele încasate pentru examenul practic, singura condiție obligatorie rămasă pentru conversiunea permisului.

Amendamentele vor intra în vigoare în termen de 3 (trei) luni de la publicarea în Monitorul Oficial Federal, precedată de formalitățile interne ale Guvernului Federal.

Amendamentele reprezintă un instrument de integrare socială continuă și o treaptă nouă în eliminarea barierelor birocratice pentru conaționalii moldoveni.  

Salutăm decizia Bundesratului care reconfirmă angajamentul bilateral al țărilor noastre de facilitare a procesului de conversiune a permiselor de conducere.

Ambasada continuă să monitorizeze cu prioritate subiectul respectiv și va informa suplimentar despre evoluțiile relevante.