Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

DETALII PRIVIND CURSA CHARTER FRANKFURT-CHIȘINĂU, PRECONIZATĂ PENTRU DATA DE 08.04.2020

Publicat:Sat, 04/04/2020 - 00:00

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a autorizat pentru data de 08.04.2020 cursa charter de repatriere a cetățenilor moldoveni blocați în Germania.

Avînd în vedere că numărul persoanelor înregistrate pe online depășește de peste 8 ori capacitatea aeronavei, sistemul a fost setat să genereze prima listă de repatriere, strict conform criteriilor prevăzute de Dispoziția nr. 6/26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova:

 1. copii;

 2. elevi;

 3. studenții;

 4. persoane aflate la tratament medical;

 5. femei însărcinate;

 6. mame singure cu copii mici, etc;

Prima listă generată a fost transmisă operatorului aerian – Air-Moldova, iar compania va contacta telefonic pe fiecare pasager validat.

În cazul în care nu ați fost inclus în prima listă de repatriere, va fi întocmită o a doua listă pentru cursa Berlin-Chișinău, planificată pentru săptămîna 13-19 aprilie 2020, iar datele dvs. vor fi reexaminate. Persoanele care s-au înregistrat deja la una din misiunile diplomatice ale RM de la Berlin sau Frankfurt pe Main, nu trebuie să se înregistreze repetat pentru cea de-a doua cursă, pentru că datele sunt stocate deja în sistem.

Pentru persoanele validate, detaliile zborului sunt următoarele:

 1. data – 08.04.2020;

 2. cursa va fi operată de - Air Moldova;

 3. aeroportul de îmbarcare – Frankfurt Airport, Terminal I (https://www.frankfurt-airport.com/de.html);

 4. modalitatea de procurare a biletelor – compania Air Moldova va contacta telefonic pe fiecare pasager validat;

 5. persoanele care sunt în posesia doar a unui act de identitate aparținind unui stat străin, urmează să dețină o xerocopie de pe un act de identitate al RM (copie buletin de identitate sau pașaport).

Detaliile cursei charter de repatriere Berlin-Chișinău, vor fi anunțate ulterior pe site-ul misiunii: www.frankfurt.mfa.gov.md.