Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

A A A

Programul de lucru şi informaţii de contact

ANUNȚ IMPORTANT !

Anticipând situația în care mulți dintre conaționali vor încălca regimul legal de ședere în Germania (90 de zile într-o perioadă de 180 de zile), în legătură cu situația de carantină și măsurile de suspendare a căilor de comunicare internațională, recomandăm cetățenilor moldoveni care au depășit termenul legal admis de ședere, sau îl vor depăși în cel mai apropiat viitor, să se adreseze autorității pentru străini din aria de ședere pentru a legifera statutul de ședere și a obține un ”coridor” de timp pentru plecare.

Atragem atenția asupra faptului că, multe landuri federale ar putea avea suspendat regimul de lucru cu cetățenii în legătură cu situația de carantină. În așa caz, recomandăm auto-izolarea la domiciliu până la revocarea măsurilor restrictive.

IMPORTANT !

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică constată gradul de alertă Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică. În consecință va fi suspendat regimul de frontieră la unele punte de trecere pe segmentul de frontieră moldo-român.

Totodată, începând cu 15 martie 2020, orele 00:00, vor fi sistate cursele aeriene regulate cu Italia, Spania, Franța. Începând cu 16 martie, orele 00:00, vor fi sistate cursele aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania. Va fi pusă interdicția pentru operatorii aerieni de a îmbarca călătorii, care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, Spania, Franța, Germania, China, Iran și Coreea de Sud. Decizia va fi valabilă până la 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ !

Ambasada Republicii Moldova din Berlin anunță despre suspendarea pe o perioadă nedeterminată de timp a tuturor serviciilor consulare în contextul evoluțiilor alarmante legate de răspândirea epidemiei cu COVID-19 la nivel european.

ВНИМАНИЕ !

Посольство Республики Молдова в Берлине объявляет о приостановлении всех консульских услуг на неопределенный период времени в контексте тревожных событий, связанных с распространением эпидемии COVID-19 на европейском уровне.

 


 ИСКЛЮЧЕНИЕ:

Услуги будут предоставляться исключительно лицам с предворительной записью. В экстренных ситуациях, требующих консульской помощи, вы можете позвонить по телефону - 0049 (0) 17645813159.

 Atenționare!

Ambasada RM din Berlin a lansat procedura obligatorie de înregistrare online pentru un șir de servicii consulare la adresa URL:

https://botschaftmoldau.setmore.com

Se va face o programare pentru un singur serviciu. Nu se accepta servicii duble/multiple în ora fixată.

Внимание!

Посольство Молдовы в Берлине ввело обязательную процедуру онлайн-записи для ряда консульских услуг по адресу:

https://botschaftmoldau.setmore.com

Запись ведеться по приципу одна услуга - одна запись. Двойные / множественные услуги не принимаются в назначенное время.

 

Luni, marţi, miercuri, joi

09:15 – 12:00 – primirea cetăţenilor în audienţă, conform programărilor prealabile

15:30 – 16:30 – eliberarea actelor

Consultaţiile telefonice se oferă la tel:

+49 30 28 352 37,

în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 13:30 – 15:30.

Vineri – NU se prestează servicii consulare şi NU se oferă consultaţii telefonice

Pentru a nu supraîncărca linia telefonică, înainte de a telefona, rugăm să consultați site-ul la sub-rubricile tematice unde veți găsi toată informația necesară www.germania.mfa.md/working-hours-md.

În cazul în care nu reuşiţi să luaţi legătura telefonică, ne puteți scrie la adresa de e-mail: konsulat@botschaft-moldau.de şi să expuneţi succint solicitarea dvs. precum şi să indicaţi numele/prenumele dvs., data/ luna/anul naşterii, un număr de telefon de contact.

Serviciile consulare şi consultaţiile consulare complexe ce necesită o studiere mai amănunţită a dosarului se oferă doar pe baza programărilor prealabile.

Este nevoie de programare prealabilă pentru toate serviciile consulare!, inclusiv pentru cele expuse mai jos:

  • Perfectarea paşaportului şi/sau a buletinului de identitate;
  • Depunerea cererii pentru emigrare autorizată;
  • Depunerea cererii pentru redobîndirea/ renunţarea la cetăţenia RM;
  • Transcrierea actelor de stare civilă (naştere, căsătorie, divorţ, etc.);
  • Solicitarea adeverinţelor de renunţare la cetăţenia Republicii Moldova;
  • Depunerea cererilor pentru eliberarea duplicatelor/certificatelor de stare civilă;
  • Perfectarea actelor notariale (cu excepţia urgenţelor justificate);
  • Perfectarea titlurilor de călătorie (cu excepţia urgenţelor justificate);
  • Supralegalizarea consulară a documentelor;
  • Ridicarea actelor perfectate.

Ambasada prestează servicii prin poștă pentru cererile de legalizare a documentelor și de eliberare a adeverințelor de renunțare la cetățenia RM

Important! 

Înainte de a se prezenta la Secţia consulară, persoanele programate vor consulta site-ul Ambasadei, conform rubricilor pentru a lua cunoştinţă cu actele ce trebuie prezentate, inclusiv copiile actelor, etc.

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):

0049 (0) 17645813159, disponibil 24/7.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.